У Керченській протоці суховантаж із українськими моряками отримав пробоїну

Читать на русском
Африканский суховантаж Ніла (під прапором Того), котрий прямував із російського порту Азов до Туреччини, отримав пробоїну під час входження до Керченської протоки

Африканский суховантаж «Ніла» (під прапором Того), котрий прямував із російського порту Азов до Туреччини, отримав пробоїну під час входження до Керченської протоки.

Про це з посиланням на Росморрічфлот передає «Інтерфакс», пише «Слово і Діло». Що саме стало причиною пошкодження судна, не уточнюється.

В Азовському морі створять систему безпеки. Чи вистоїть Україна проти РФ?В Азовському морі створять єдину систему спостереження за безпекою. Про ситуацію в Азовському морі поговорили з експертами.

«Вони стояли на 453-й якірній стоянці в очікуванні проходу Керченською протокою до Туреччини, вантаж – 2,2 тисячі тонн вугілля. Вночі від капітана надійшов сигнал про надходження води, і про те, що насоси не справляються з відкачуванням», – ідеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що з 11 членів екіпажу суховантажу 10 є громадянами України, а ще один – Азербайджану. Як повідомляється, їм було запропоновано підписати «договір про порятунок», проте капітан на це ніяк не наважувався.

«Капітану було запропоновано підписати договір про порятунок, вони думали, кілька разів погоджувалися, потім відмовлялися. Буксир перебував поруч, чекаючи завершення юридичного процесу», – заявили у відомстві.

Відзначимо, що вагання капітана, ймовірно, пов'язані з тим, що судно можуть відбуксирувати в один із портів окупованого Росією Криму, що може викликати відповідні санкції з боку України. Частина членів екіпажу «Ніли» перебралися на катер російських прикордонників, а на борту суховантажу залишилися чотири особи.

Раніше з'явилося відео провокацій з боку РФ у Керченській протоці.

Також нагадаємо, частина Керченського мосту впала у воду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: