Частина Керченського мосту впала у воду

Читать на русском
У той момент, коли будівельники за допомогою домкратних систем опускали на опори керченського мосту один з залізничних прольотів, він нахилився і впав у воду.

Під час монтажу фрагмент споруджуваної залізничної частини Кримського мосту з'їхав в воду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК з посиланням на інфоцентр «Кримський міст».

Турчинов пояснив, у чому загроза Керченського мосту для УкраїниСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає Керченський міст, збудований Росією, серйозною загрозою безпеки України.

Інцидент стався на мілководді, на ділянці між Тузлинською косою і островом Тузла.

У той момент, коли будівельники за допомогою домкратних систем опускали на опори мосту один з залізничних прольотів, він нахилився і впав у воду.

Опори мосту не були пошкоджені під час події, тому несуча здатність будівлі не порушена. Ніхто з будівельників також не постраждав.

«Передбачається, що це сталося в результаті технічної несправності однієї з домкратних систем», - пояснили в інфоцентрі, зазначивши, що точні причини події ще належить з'ясувати, а всі будівельно-монтажні роботи по проекту застраховані.

Залізничний проліт планують витягнути з води за допомогою кранів. На його місце встановлять новий проліт.

На ліквідацію наслідків і установку нового фрагмента моста буде потрібно 35-40 днів. Однак в інфоцентрі запевнили, що це не вплине на терміни реалізації.

Введення залізничної частини Кримського моста в експлуатацію заплановане на грудень 2019 року.

15 травня влада Росії достроково й урочисто відкрила так званий керченський міст із Росії до анексованого Криму. Президент РФ Володимир Путін за кермом КамАЗу здолав шлях від Краснодарського краю до Керчі трохи більше ніж за чверть години, повідомили російські ЗМІ.

16 травня відкрили автомобільний рух цим мостом. Наступного року планується запустити залізничний транспорт.

Росія анексувала Крим у лютому-березні 2014 року, а згодом почала будувати міст із Краснодарського краю РФ, аби мати сухопутний шлях до півострова.

Україна буде судитися з Росією за збитки портів через Керченський міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: