Оприлюднили карту замінованого Донбасу

Читать на русском
Міноборони опублікувало інформаційну карту територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками на Донбасі.

На сьогодні Україна є однією з найбільш забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами - залишками війни держав у світі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони, де також оприлюднили карту територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни на Донбасі.

Як пояснили у відомстві, карта розроблена з метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами Міністерством оборони України за сприяння неурядової організації The HALO Trust.

«З початку агресії РФ на Донбасі неодноразово були зафіксовані випадки підриву військовослужбовців і цивільного населення на вибухонебезпечних предметах», - нагадали в Міноборони.

Раніше в Міноборони заявляли, що непідконтрольні території Сходу України заміновані вибуховими пристроями російського й радянського виробництва, забороненими Оттавською конвенцією про заборону протипіхотних мін.

Нагадаємо, у зоні проведення операції Об'єднаних сил від мін постраждали 1858 осіб, із них 400 загинули.

Витрати на розмінування всього Донбасу можуть перевищити 800 мільйон доларів, розповів міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: