Карта ООС: ситуація на сході України на 9 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 9 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Зокрема, противник третину із загальної кількості обстрілів наших позицій провів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Проте українські військові впевнено тримають ситуацію під цілковитим контролем.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 36 ворожих обстрілів, усі визначені як прицільні. У тому числі російсько-окупаційні війська активно застосовували міномети калібру 120 та 82 мм, випустивши по наших позиціях 113 мін.

Адекватно відповідаючи противнику, підрозділи Збройних Сил України 17 разів відкривали вогонь.

В ході бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Усі вони наразі перебувають у військових мобільних госпіталях.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 13 прицільних ворожих обстрілів, переважна більшість з них відбулася в районі Кримського.

Зранку позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу цього населеного пункту були двічі обстріляні з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ще один раз окупанти застосували тут 120-й міномет і гранатомети в обідній час, а ввечері протягом півгодини провокували наших бійців пострілами з гранатометів різних типів та кулеметів великого калібру.

Зазначимо, що міномети калібру 120 та 82 мм противник використовував і під час обстрілів опорних пунктів Об’єднаних сил неподалік Луганського.

Крім того, розриви 82-мм мін зафіксували наші військовослужбовці біля Новотошківського та Травневого.

Озброєння БМП російсько-окупаційні війська застосовували неподалік Троїцького та Новотошківського.

Поблизу цих же населених пунктів, а також Катеринівки, Кримського, Луганського та Степного ворог вдавався до застосування піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Противник здійснив 23 прицільних обстріли.

П’ять разів під обстрілами опинялися захисники Водяного, чотири – Лебединського. В обох випадках мало місце застосування російсько-окупаційними військами 120-мм мінометів та озброєння БМП, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Піхотне озброєння ворог з різною інтенсивністю використовував для здійснення вогневих провокацій неподалік Гнутового, Павлополя, Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Новомихайлівки та населеного пункту Піски. А захисників Широкиного обстріляв ще й із зенітної установки ЗУ-23-2.

Ситуація на ранок, 09 жовтня

Від початку поточної доби, станом на 9-ту годину ранку, зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли на Донецькому напрямку.

Вночі під обстріл з гранатометів різних типів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї потрапили опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Широкиного та Павлополя.

Після 7-ї ранку окупанти випустили 20 артилерійських снарядів 122-го калібру по захисниках Водяного. 4 міни калібру 120 мм у цей же час розірвалися на позиціях наших військ неподалік Лебединського.

Вогонь у відповідь Збройні Сили України не відкривали.

Втрат серед наших військових внаслідок бойових дій від початку доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: