Зведення ООС: бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ

Читать на русском
Бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Ворог 12 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Упродовж минулої доби російські окупанти 36 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог 12 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 8 жовтняСитуація на сході країни станом на 8 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Катеринівка, Степне, Троїцьке, Луганське, Травневе, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Позиції Об'єднаних сил у районі Кримського, Луганського, Водяного та Лебединського окупанти обстрілювали з мінометів калібру 120 мм.

Вогневого впливу з мінометів 82-го калібру зазнали опорні пункти українських військ поблизу Кримського, Новотошківського, Луганського та Травневого. Захисники Широкиного були обстріляні з зенітної установки ЗУ-23-2. По оборонцях Новотошківського, Троїцького, Водяного та Лебединського крім того вівся вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

В ході бойових дій троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

За даними розвідки, протягом доби 5 окупантів знищено та 6 поранено.

Від початку доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Павлопіль та Широкине з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося.

Втрат серед українських захисників немає.

Нагадаємо, на Чернігівщині, де розташовано війскові склади з боєприпасами, повідомили про вибухи.

Пізніше стало відомо, що почали евакуацію людей.

Генеральний штаб України повідомив, що через вибух на 6-му Арсеналі, у Чернігівській області введено обмежувальні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: