Суд заново почав розглядати справу про хабар Фурдичку

Читать на русском
Головуючого суддю колегії у справі директора Інституту агроекології почнуть заново розглядати.
Олександр Бойко посерединіфото: Судовий репортер

Суд заново почав розгляд обвинувачення директора Інституту агроекології Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка у вимаганні $500 тисяч хабара та отриманні частини грошей.

Про це сказала прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Аліна Жовницька, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Таке рішення було ухвалене після того, як головуючого суддю колегії Олександра Бойка відсторонили від посади в зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності. Йому на заміну система автоматизованого розподілу визначила суддю Дмитра Валігуру.

9 жовтня прокурор вдруге зачитала в суді обвинувальний акт. Суд почне розгляд із дослідження письмових доказів. До зміни складу суду розгляд почали з допитів свідків. Вже допитали заявника та двох водіїв. Наступне засідання призначене на 12 листопада на 16:00.

24 вересня Вища рада правосуддя відсторонила від посади Бойка в зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності. Друга Дисциплінарна палата внесла подання до ВРП про його звільнення. Скаргу на Бойка подали Богдан Гавданович та адвокат Роман Маселко.

У скарзі йшлося про те, що в червні 2017 року суддю Бойка притягнули до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Бойко їхав проспектом Миру в Чернігові за кермом автомобіля Toyota, який не вказав у декларації. Крім того, не зазначені в декларації судді 1/6 квартири, частка житла дружини та корпоративні права дружини в ТОВ «Прайм Фудс Україна».

Нагадаємо, в суді зачитали офіційні обвинувачення Фурдичку. Раніше САП закрила підозру спільнику директора Інституту агроекології.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: