Екс-адвокат Трампа вийшов на волю під заставу

Читать на русском
Суддя повідомив, що 12 грудня 2018 року оголошений вирок щодо Коена. Він може відправитися до в'язниці на термін від чотирьох до п'яти років.

Колишній адвокат Дональда Трампа Майкл Коен, обвинувачений в ухиленні від сплати податків, а також порушеннях, пов'язаних із фінансуванням передвиборчої кампанії Дональда Трампа й шахрайстві в банківській сфері, пішов на угоду зі слідством, після чого вийшов на волю під заставу в 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє Associated Press, пише «Слово і Діло».

Судове засідання в справі Коена завершилося 21 серпня. Він визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення, зокрема визнав провину в податковому шахрайстві, фінансових махінаціях і порушенні закону про фінансування президентських кампаній.

Екс-адвокат під присягою заявив, що пішов на злочин за дорученням Трампа. Коен розповів, що «в координації й за вказівкою кандидата на федеральну посаду» запобіг публікації інформації, яка могла зашкодити кандидату та його передвиборчій кампанії.

За словами федерального судді, «Коен заявив на судовому засіданні, що заплатив 130 і 150 тисяч доларів двом жінкам з метою вплинути на вибори».

Як повідомляє AFP, Коен не називав імен жінок і прізвища Трампа, однак суми виплат порівнянні з платежами за мовчання про сексуальний зв'язок із Трампом порноактриси Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал безпосередньо перед виборами.

Суддя повідомив, що 12 грудня 2018 року оголошений вирок щодо Коена: він може відправитися до в'язниці на термін від чотирьох до п'яти років.

Раніше суд визнав Манафорта винним за частиною обвинувачень.

Також нагадаємо, що адміністрація Трампа заморозила «сотні мільйонів» доларів росіян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: