Які теми хвилюють Полторака на посаді очільника Міноборони

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми чиновники найчастіше дають обіцянки. Наприклад, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова найбільше хвилює реформа системи МВС і внутрішня діяльність відомства. Сьогодні проаналізуємо, які теми близькі міністру оборону Степану Полтораку.

Полторак обіймає посаду голови Міноборони з квітня 2014 року. До цього він був командувачем Внутрішніх військ МВС України та командувачем Національної гвардії. У 2016 році, коли в Україні змінився прем'єр-міністр, Полторака перепризначили на посаду міністра оборони.

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

За час своєї роботи він дав 82 обіцянки, 31 з яких виконав (38%), 19 – провалив, ще 32 – залишаються в процесі. Найбільше обіцянок – 26 – Полторак дав на тему внутрішньовідомчої діяльності міністерства. Однак рівень їх виконання лише 50%, а шість обіцянок уже провалені.

На тему забезпечення військових Збройних сил житлом Полторак дав 23 обіцянки, активізувався він у цьому напрямку саме в 2018 році. Виконати вдалося поки лише одну обіцянку (4%), більшість – у процесі.

Найращий показник із виконання обіцянок у міністра – 80% на тему навчань і військової підготовки. Половину запевнень, які стосуються особового складу ЗСУ, військової техніки та бойових дій, голова Міноборони реалізував.

Останні три роки Полторак давав обіцянки щодо спеціальних засобів для оборони, але з п'яти запевнень ще нічого виконати не вдалося.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Степан Полторак заробив за серпень 71 тисячу 360 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: