СБУ звинуватила сина Януковича в організації провокацій

Читать на русском
Олександр Янукович нібито профінансував організацію акцій протесту на Банковій, стверджують в СБУ.

В СБУ заявляють, що син колишнього президента Віктора Януковича Олександр намагався організувати акцію під Адміністрацією президента в Києві.

Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 3 жовтня, заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає «Українська правда».

СБУ стверджує, що за вказівкою Олександра Януковича організувати акцію за 3 тисячі доларів у середині вересня мав колишній лідер молодіжного крила Партії регіонів Сергій Хижняк. На це безпосередньому організатору нібито була перерахована передоплата 30 тисяч гривень.

«15 та 16 вересня спільно з Національною поліцією заблоковані наміри колишнього лідера «Молодих регіонів» Сергія Хижняка, який переховується на території РФ, за вказівки та фінансування Олександра Януковича організувати провокаційну акцію поблизу Адміністрації президента України», – сказав Кононенко.

За його словами, вартість провокації оцінена російською стороною в 3 тисячі доларів США.

«Аванс у розмірі 30 тисяч гривень був перерахований Хижняком на банківську картку організатора акції одразу після отримання згоди на її проведення», – зазначив Кононенко.

За словами представника СБУ, організаторів та учасників акції затримали й допитали, задокументований замовний характер, вилучена відповідна документація.

Як відомо, 27 вересня під АП відбулася акція протесту з вимогою розслідувати напади на активістів.

Нагадаємо, Олександр Янукович продав «Донбасенерго» народному депутату від «Блоку Петра Порошенка» Максиму Єфімову.

Раніше повідомлялося про те, що зі Всеукраїнського банку розвитку, який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 мільярдів гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: