СБУ ініціювала санкції проти російських транспортних компаній

Читать на русском
Обмежувальні заходи запроваджені проти низки компаній, що уклали контракти на діяльність в ЛНР.

Щодо декількох транспортних підприємств Росії запроваджені спеціальні санкції та обмежувальні заходи через підписання контрактів із підприємствами на непідконтрольній території Луганської області.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 27 вересня, повідомляє прес-центр СБУ.

Кабмін наполягає на введенні санкцій проти російських видавництвУряд прийняв рішення про звернення до РНБО про введення персональних санкцій проти російських видавництв.

Так, працівники СБУ встановили, що в цього року російських юридичних і фізичних осіб уклали «зовнішньоекономічні угоди» з транспортними підприємствами, що працюють у «ЛНР». На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску «Ізварине», «Довжанський» і «Червона Могила» Луганської митниці.

Крім того, ці ж російські компанії робили спроби налагодити бізнес із підприємствами на підконтрольній Україні території.

В СБУ підкреслили, що своїми діями російські підприємства грубо порушують міжнародні норми й правила, а також причетні до фінансового та матеріального забезпечення так званих «республік». Це завдає суттєвих збитків економіці України, тому СБУ ініціювала перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі та РНБО застосування до цих підприємств спеціальних санкцій та обмежувальних заходів.

Зокрема, під санкції потрапили АТ «РЖД Логістика», ТОВ «Промкомплекспласт», ТОВ «Газголдер» і низка інших.

У спецслужбі пояснили, що такі санкційні заходи передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України та інші обмеження, які не дозволять порушникам здійснювати фінансово-господарську діяльність в Україні й запобігають виведенню капіталів за межі української держави.

Відзначимо, двома днями раніше Міністерство торгівлі США оголосило про запровадження санкцій щодо 12 російських компаній, дії яких, на думку відомства, суперечать національним інтересам Сполучених Штатів.

При цьому в Росії вважають, що численні американські «чорні списки» дедалі більше дублюють один одного.

Нагадаємо, в МінВОТ запропонували санкції проти хімкомпаній через діяльність у Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: