Тюремники в РФ стверджують, що Сенцов припинив голодування

Читать на русском
Український режисер Олег Сенцов, за заявою тюремного відомства, припинив тривале голодування.

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років в'язниці за звинуваченням в тероризмі, припинив голодування, яке тривало 145 днів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив заступник директора ФСВП Валерій Максименко, пише «Медуза».

Адвокат повідомив тривожні новини про здоров'я СенцоваТакож в українця ревматизм нижніх кінцівок, з'явилися проблеми з печінкою й нирками, адже на тлі голодування в нього змінився стан крові.

Першою його їжею після 145 днів стала курка, зварена для нього жінкою-лікарем.

«За час голодоування Олег Сенцов втратив 12 кілограмів», – говорить заступник директора ФСВП Росії генерал-лейтенант Валерій Максименко.

«Його кілька разів вивозили до цивільної лікарні. Я дякую медикам (персоналу тюремної та цивільних лікарень), дякую адвокату Сенцова за те, що допомогли йому вибрати життя. Голодування офіційно припинене. Олег Сенцов вживає їжу. Поки це дієтичне харчування, тому що велике навантаження на організм може бути небезпечним для здоров'я», – зазначає він.

Адвокати Сенцова поки повідомлення ФСВП про припинення голодування не прокоментували.

Український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в середині травня.

Він вимагав звільнити з російських в'язниць кілька десятків українців, яких він вважає політв'язнями. Голодування Сенцов тримав понад 140 днів.

З вимогою звільнити Сенцова виступали політики багатьох країн світу, а також іноземні та громадські діячі та діячі культури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: