Прокуратура проситиме для голови Держрезерву нічного домашнього арешту

Читать на русском
Прокуратура проситиме суд обрати для голови Держрезерву Вадима Мосійчука запобіжного заходу у вигляді нічого домашнього арешту й відсторонення від посади.

Прокуратура проситиме суд обрати для голови Держрезерву Вадима Мосійчука запобіжного заходу у вигляді нічого домашнього арешту й відсторонення від посади.

Як пише «Слово і Діло», про це написала в Facebook прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Голова Держрезерву заявив, що його хочуть відправити у відставкуГолова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук заявив про те, що Кабмін збирається відправити його у відставку.

«У Голосіївському райсуді столиці триває засідання з обрання йому запобіжного заходу. Просимо нічний домашній арешт з електронним браслетом», – пише Максимець.

Вона нагадала, що Мосійчуку інкримінують ухвалення незаконних рішень про переміщення з одного державного підприємства на інше понад 14 тис. тонн зерна, що спричинило безпідставні витрати для завантаження, розвантаження та транспортування цього майна на суму понад 6 млн грн.

За інформацією прокуратури, ці рішення посадовець ухвалив одноособово, без погодження з Кабінетом міністрів та без жодних об–рунтувань. Лише потім він мотивував ці рішення начебто наявною загрозою втрати зерна, пов’язаною з близьким розташуванням зерносховища із зоною проведення АТО.

Однак усі ці обставини свого підтвердження не знайшли й були повністю спростовані під час досудового слідства, пояснила Максимець.

Підозра чиновнику обґрунтовується аудиторським звітом, висновками економічних експертиз та результатами службового розслідування.

З'ясувалося також, що підлеглі підозрюваного неодноразово вказували йому на протиправність таких дій, за що й були ним незаконно звільнені, зауважила речниця столичної прокуратури.

Як повідомлялося, сам Мосійчук уранці в четвер написав у Facebook, що прокуратура Києва проводить у нього вдома обшуки й оголосила підозру.

Він також виклав до мережі відео вручення підозри й звернувся до прем'єр-міністра, генпрокурора, керівника НАБУ та громадськості з проханням втрутитися в ситуацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: