В уряді пояснили, чому хочуть звільнити голову Держрезерву

Читать на русском
Уряд на засіданні 23 листопада має намір розглянути звільнення голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука, призначеного в червні 2015 року.

Завтра, 23 листопада, уряд має намір розглянути звільнення голови Державного агентства резерву Вадима Мосійчука через претензії щодо відстоювання інтересів держави в судах.

Про це розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Юрій Бровченко, пише «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

За його словами, ініціатором відставки є комісія Нацдержслужби, яка завершила перевірки в Держрезерві, й за її результатами ухвалила рішення про притягнення Мосійчука до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення.

«МЕРТ (орган, через який координується діяльність Держрезерву – Ред.) передав комісії всі матеріали, які в нас були. Ми маємо претензії по організації позовної роботи та представництва інтересів держави в судах. Згідно з результатами аудиту Міністерства, Мосійчук заявляв, що має право, але не зобов'язаний відстоювати інтереси держави у вищих судових інстанціях», – розповів Бровченко.

Стало відомо, хто підписався за відставку ЛуценкаСтали відомі прізвища народних депутатів України, які підписалися за відставку очільника Генпрокуратури Юрія Луценка.

За його словами, є інформація від компетентних органів, що в Держрезерві закладалося неякісне паливо. Йдеться про комбінат «Рекорд» у Житомирі, можливі збитки для держави можуть сягнути 250 млн грн. За цим фактом вже порушено кримінальне провадження.

Є зауваження в МЕРТ і до організації кадрової політики як у самому центральному апараті Держрезерву, так і на підприємствах, підконтрольних Держагентству, і до лобіювання інтересів низки структур.

Нагадаємо, раніше голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук заявив про те, що Кабмін збирається відправити його у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: