Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про дітей

Читать на русском
Коаліція груп із захисту прав дітей і споживачів США звинуватила Facebook у незаконному зборі даних про дітей через додаток Messenger Kids.

Коаліція груп із захисту прав дітей і споживачів США звинуватила Facebook у незаконному зборі даних про дітей через додаток Messenger Kids.

Про це повідомляє Голос Америки, передає «Слово і Діло».

Скаргу подали Кампанія за вільне від реклами дитинство (ССFC), Федеральна торгова комісія США (FTC) та інші організації. У зверненні стверджується, що інформація про практику конфіденційності є занадто невизначеною - це дозволяє Facebook ділитися даними про дітей з третіми сторонами.

Організації підкреслюють, що Messenger Kids порушує Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA), тому що не гарантує, що дорослий, який дає дитині дозвіл на використання додатку, насправді є його опікуном.

«У компанії розповідають батькам, що Messenger Kids призначений для безпечного використання дітьми, але вони навіть не відповідають найбільш базовим вимогам закону про конфіденційність. Кращий вибір для батьків очевидний: тримайте дітей подалі від Facebook», - підкреслив виконавчий директор CCFC Джош Голін.

Відзначимо, що додаток, призначений для дітей у віці від 6 до 12 років, які дуже малі, щоб створювати аккаунт в соцмережі, Facebook представив в грудні минулого року. Messenger Kids дозволяє дітям спілкуватися із іншими користувачами програми і вимагає, щоб батьки налаштували для них обліковий запис.

Раніше хакери зламали до 50 мільйонів акаунтів у Facebook.

Також відзначимо, Facebook загрожує 1,6 мільярда доларів штрафу за злом акаунтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: