Стало відомо, чи братимуть Гужву під варту

Читать на русском
Суд відмовив прокуратурі в зміні запобіжного заходу із застави на тримання під вартою для головного редактора видання Страна Ігоря Гужви.

Шевченківський райсуд Києва відмовив прокуратурі в зміні запобіжного заходу із застави на тримання під вартою для головного редактора видання «Страна.UA» Ігоря Гужви.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду за результатами засідання 3 жовтня.

Гужва пояснив, чому вирішив виїхати до АвстріїГоловний редактор видання «Страна.ua» Ігор Гужва розповів, що причиною його від'їзду до Австрії стали погрози фізичної розправи і вбивства.

Суд врахував, що клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою можна розглядати без підозрюваного лише в разі, якщо прокурор доведе, що підозрюваного чи обвинуваченого оголосили в міжнародний розшук.

Під час судового засідання прокурор подав нове клопотання про обрання запобіжного заходу, яким просив замінити першочергове клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Однак заміна клопотання про зміну запобіжного заходу не передбачена», – констатував суд.

1 жовтня Гужва заявив, що отримав політичний притулок в Австрії. Після цього до суду надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу для нього.

В Україні Гужву підозрюють у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компромату на нардепа Радикальної партії Дмитра Лінька.

22 червня 2017 року у редакції «Страна.UA» провели обшук, після якого Гужву забрали до СІЗО.

24 червня Шевченківський райсуд Києва взяв Гужву під варту на 60 діб із можливістю вийти під заставу 544 тисяч гривень, і 27 червня Гужва вийшов із СІЗО.

1 серпня стало відомо, що Служба безпеки України виявила на флешці Гужви секретну інформацію Міністерства оборони, хоча сам головред заперечив це.

22 вересня Шевченківський райсуд продовжив Гужві запобіжний захід ще на 30 днів. Він не мав права виїжджати за межі Києва. Проте 31 січня 2018 року Гужва виїхав до Відня й попросив у Австрії політичного притулку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: