Меркель домовилася з 14 країнами щодо повернення біженців

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель отримала згоду 14 країн ЄС про прискорення процедури повернення мігрантів, які намагаються в'їхати до Німеччини.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель отримала згоду 14 країн ЄС про прискорення процедури повернення мігрантів, які намагаються в'їхати до Німеччини.

Про це в суботу, 30 червня, повідомляє dpa з посиланням на звернення Меркель до партнерів по коаліції, пише «Слово і Діло».

В ООН порахували кількість біженців у світіГлобальні показники біженців вп'яте поспіль зросли до рекордного рівня. Їх кількість за рік збільшилася на 3,1 млн.

«Особи, які шукають притулку, які прибувають до Німеччини, які вже зареєструвалися в інших країнах ЄС, повинні бути доставлені в більші «якірні центри» для реєстрації», - йдеться в повідомленні.

У документі йдеться про такі країни: Бельгія, Данія, Естонія, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Польща, Португалія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція.

Відзначається, що документ складається з восьми сторінок. Як випливає з тексту, Меркель хоче розміщувати прохачів притулку, які вже зареєстровані в інших країнах ЄС, у спеціальних «якірних центрах».

Канцлер поінформувала коаліційних партнерів про результати переговорів під час телефонних розмов.

Нагадаємо, для Ангели Меркель ці домовленості важливі заради збереження її уряду. Міністр внутрішніх справ країни Хорст Зеехофер дав Меркель час до кінця червня, щоб вона знайшла загальноєвропейське рішення для вирішення міграційного кризи. В іншому випадку він погрожував одноосібно закрити кордони для біженців.

Меркель наполягала, що вирішити проблему можуть і двосторонні домовленості з державами на кшталт Греції та Іспанії, з яких мігранти і відправляються в Німеччину.

Як повідомлялося, раніше Меркель вже домовилася із Грецією та Іспанією щодо питання мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: