Порошенко затвердив підвищення штрафів за рубку лісу

Читать на русском
Згідно з документом, в Україні в декілька разів підвищені штрафи за незаконну рубку та знищення лісових культур і молодняка.

Президент Петро Порошенко підписав закон про збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

Які політсили представляють владу в районах незаконної вирубки лісу в УкраїніСлово і Діло розбиралося, які політичні сили представляють владу в регіонах, де незаконно вирубують ліс.

Про це повідомляє в середу, 3 жовтня, прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, в Україні в декілька разів підвищені штрафи за незаконну рубку та знищення лісових культур і молодняка.

Відзначено, що уряду доручено розробити комплексну програму відновлення лісового фонду України й визначити першочергові обсяги робіт із відновлення лісів і лісорозведення, охорони лісів від пожеж, захисту від шкідників і хвороб, інших лісогосподарських заходів.

«Запровадження норм закону дозволить зберегти екологічну безпеку України й створить дієвий механізм запобігання скоєнню злочинів, пов'язаних із незаконним вирубуванням», – розраховують його ініціатори.

Раніше Рада підтримала поправки президента до законопроекту про незаконне вивезення лісоматеріалів.

Також нагадаємо, Кабмін створив робочу групу для аудиту лісгоспів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: