Кабмін створив робочу групу для аудиту лісгоспів

Читать на русском
Уряд створив робочу групу для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства.

Уряд створив робочу групу для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, та інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісів та експортом лісоматеріалів.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 26 липня, передає «Інтерфакс-Україна».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла після приходу до влади зупинити контрабанду лісу-круглякуСказано 15 червня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

«Держгеокадастр робить аерофотозйомку або беремо супутникові дані й порівнюємо їх за різні періоди часу. Обчислюємо обсяги лісу: скільки було вирубано лісів цим лісовим господарством ... Далі дивимося, що було експортовано, скільки й куди. Далі, як ви знаєте, я зробив запит нашим європейським партнерам, щоб вони надали зворотну інформацію. Цей весь ланцюжок підлягатиме аудиту», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

Нагадаємо, що згідно з доповіддю британської неурядової організації Earthsight, з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж із будь-якої іншої країни світу, й більше, ніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії разом узятих.

Президент України Петро Порошенко наклав вето на законопроект, що стосується збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необробленого лісоматеріалу.

Верховна Рада ухвалила закон №5495, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за незаконне вивезення з України лісу та лісоматеріалів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: