На Оболоні в Києві через вирубку лісу сталася сутичка зі стріляниною

Читать на русском

У селищі Дніпровська водна станція (Водогін) Оболонського району столиці сталося зіткнення між місцевими жителями і особами, які рано вранці почали вирубати ліс біля житлових будинків.

У селищі Дніпровська водна станція (Водогін) Оболонського району столиці сталося зіткнення між місцевими жителями і особами, які рано вранці почали вирубати ліс біля житлових будинків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

За словами місцевих жителів, вирубку лісу почали представники організації «Відродження водогону», які збираються забудувати ділянку, причому один з її представників відкрив по місцевим жителям вогонь з травматичної зброї.

У свою чергу один з місцевих сіл за кермо вантажівки і збив кілька машин, на яких, за словами мешканців, приїхали особи, причетні до вирубки дерев.

Поліція зупинила вантажівку, відкривши по ній вогонь. У машині розбите лобове скло, також сліди від куль є на капоті.

Обійшлося без поранених. Затримано водій вантажівки і представник організації, яка вирубала ліс. Решта учасників вирубки зникли з місця події.

«Ми прокинулися у половині 4 ранку, тут вже валили дерева – прямо на будинок і дорогу. Під'їзди були заблоковані, щоб ми не могли вийти», – розповідає місцевий житель Сергій.

«Ця історія триває ще з 2013 року. Якщо це законно, то чому тоді в такий спосіб – на світанку, ось так повалити дерева. Забудовник створив громадську організацію і просуває ідею, що тут нібито треба побудувати якийсь парк, але ми проти – навіщо він нам, коли тут є ліс?», – каже місцева жителька Марина.

Нагадаємо, 8 липня в Голосіївському районі столиці стався вибух побутового газу в житловому будинку: двоє людей загинули, шестеро постраждали в результаті часткового обвалення будівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: