Рада ратифікувала чергову фінансову угоду з ЄІБ

Читать на русском
Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком, що передбачає отримання 150 мільйонів євро на модернізацію Укрзалізниці.

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком, що передбачає отримання 150 млн євро на модернізацію «Укрзалізниці».

Як пише «Слово і Діло», за відповідний проект на засіданні в середу, 3 жовтня, проголосували 234 народних депутата, передає 112.ua.

Україна отримає 50 мільйонів євро кредиту від ЄІБЄІБ схвалив виділення кредитної лінії в 50 мільйонів євро, щоб допомогти Укрзалізниці та Укравтодору ліквідувати вузькі місця в європейських транспортних мережах.

Зазначається, що ця угода передбачає отримання від ЄІБ грошей на будівництво других колій, електрифікації та модернізації систем сигналізації та зв'язку на напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка. Зокрема, йдеться про 20 траншів по 5 млн євро.

Як очікується, реалізація проекту дозволить збільшити пропускну здатність напрямку, забезпечити енергозбереження під час перевезень залізничним транспортом і зменшити експлуатаційні витрати.

В «Укрзалізниці» розраховують, що реалізація проекту також допоможе вирішити проблеми з пропуском вантажів у напрямку миколаївських портів і дозволить підвищити швидкість вантажних поїздів на 20-25%, що призведе до прискорення доставки вантажів.

Відомо, що цю фінансову угоду підписали ще 19 грудня 2016 року в Брюсселі. Вона набуде чинності після того, як запрацює ухвалений закон.

Раніше Європейський інвестиційний банк схвалив виділення кредитної лінії в 50 млн євро, щоб допомогти «Укрзалізниці» та «Укравтодору» ліквідувати вузькі місця в європейських транспортних мережах.

Також повідомлялося, що Міністерство інфраструктури схвалило шість міських проектів для отримання кредиту від ЄІБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: