ЄІБ виділив 150 мільйонів євро на реконструкцію залізниці на півдні України

Читать на русском
Кошти будуть спрямовані на реалізацію проектів із модернізації 250 км залізниць на півдні України.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) ухвалив рішення про виділення кредиту в розмірі 150 мільйонів євро ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «БізнесЦензор», передає «Слово і Діло».

Рішення було ухвалено банком 23 листопада. Кредитні кошти мають бути спрямовані на реалізацію проектів із модернізації 250 км залізниць у південних областях України.

Відзначимо, що 150 млн євро від ЄІБ і така ж сума від ЄБРР необхідні ПАТ УЗ для електрифікації напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка.

«Українська залізнична швидкісна компанія» скасовує п'ять швидкісних поїздів«Українська залізнична швидкісна компанія» скасовує курсування кількох поїздів Інтерсіті+ та Інтерсіті з 1 січня 2017года через падіння попиту на перевезення.

Керівник УЗ Войцех Бальчун також відзначав, що Європейський інвестиційний банк уже сьогодні висловлює готовність до фінансування інших інвестиційних проектів УЗ, зокрема щодо оновлення локомотивного парку.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила закон «Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком» за програмою розвитку муніципальної інфраструктури на суму 400 млн євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: