ЄБРР виділив «Укрзалізниці» новий кредит

Читать на русском
Рада директорів ЄБРР ухвалила проект щодо кредитування Укрзалізниці обсягом у 150 мільйонів доларів для фінансування програми оновлення рухомого складу.

Рада директорів ЄБРР ухвалила проект щодо кредитування Укрзалізниці обсягом у 150 мільйонів доларів для фінансування програми оновлення рухомого складу.

Як інформує «Слово і Діло», про це написав член ради директорів ЄБРР Артем Шевальов на своїй сторінці в Facebook.

«Цей кредит (разом із власними коштами «Укрзалізниці» – ред.) дозволить здійснити програму закупівель на суму 260 мільйонів доларів – це близько 6,5 тисяч відкритих вантажних вагонів, найбільш затребуваних і зношених у вагонному парку «Укрзалізниці», – написав він.

За словами Шевальова, кредит надано на ринкових принципах, без державної гарантії.

«ЄБРР активно продовжуватиме політичний діалог у рамках реалізації цього проекту – передумовами для початку вибірки коштів за кредитом є початок роботи нового Наглядової ради «Укрзалізниці», формальне ухвалення плану дій з корпоративного управління, лібералізація вагонного компонента тарифів», – заявив Шевальов.

«Укрзалізниця» презентувала харчування в поїздах: що в менюУкрзалізниця презентувала нову послугу – повноцінне харчування в нічних поїздах. В меню каша, сендвіч і напій.

Всі закупівлі здійснюватимуться через тендерну процедуру, в повній відповідності до правил публічних закупівель ЄБРР, додав він.

Нагадаємо, що в середині червня 2017 року голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун заявив, що ЄБРР має намір у третьому кварталі оголосити тендер на закупівлю вагонів на суму $150 млн.

Пізніше стало відомо, що ЄБРР залучив компанію «Спецвагон Транслізинг» як незалежного приватного оператора для управління вагонним парком у кількості 2,3 тис. вагонів, які були стягнуті як застава за кредитом.

Також ЄБРР виділить для України 150 млн євро в кредит на модернізацію залізничних колій на півдні України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: