ЄІБ виділить 200 мільйонів євро на розвиток пасажирського транспорту в Україні

Читать на русском
Кошти планується направити в такі міста, як Київ, Біла Церква, Івано-Франківськ, Кременчук, Луцьк, Львів, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків та Чернігів.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні 200 млн євро в рамках проекту «Розвиток міського пасажирського транспорту в містах України».

Угоду з боку України підписав міністр інфраструктури Володимир Омелян, з боку ЄІБ віце-президент банку – Вазіл Гудак, передає «Слово і Діло».

Передбачається укладення Міністерством фінансів і Міністерством інфраструктури договорів субкредитування з органами місцевого самоврядування та комунальними підприємствами, які беруть участь у цьому проекті.

Позика залучається терміном до 22 років із пільговим періодом до 5 років.

ЄІБ має намір фінансувати проект 15 траншами протягом 5 років. Плата за надання субкредитів встановлена ​​в розмірі 0,5% річних. Загальна вартість проекту становить 400 млн євро.

Сергій СухомлинМіський голова Житомира
Сухомлин пообіцяв ввести єдиний електронний квитокСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Інвестиції планується направити на поліпшення громадського транспорту в Києві, Білій Церкві, Івано-Франківську, Кременчуці, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові та Чернігові.

Як повідомлялося раніше, Міністерство інфраструктури України розробило низку заходів, які мають впорядкувати роботу маршрутних таксі в країні.

Нагадаємо, що Європейський інвестиційний банк відкриває Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямованих на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: