Порошенко ратифікував угоду з ЄІБ щодо громадського транспорту

Читать на русском
200 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку будуть спрямовані на поліпшення роботи міського громадського транспорту в деяких містах України.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт») між Україною та Європейським інвестиційним банком».

Про це повідомляється на сайті глави держави, передає «Слово і Діло».

«Метою Угоди є залучення під державні гарантії 200 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, які будуть спрямовані на поліпшення роботи міського громадського транспорту в деяких містах України (Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів). Документом передбачається, що залучені кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, будівництво і реконструкцію тролейбусних і трамвайних ліній, депо, впровадження інформаційних систем, зокрема створення автоматизованої оплати проїзду», - наголошується в повідомленні.

Андрій РайковичМіський голова Кропивницького
Райкович пообіцяв встановити камери відеоспостереження на громадському транспортіСказано 24 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Відповідний проект також буде отримувати співфінансування під місцеві гарантії з боку Європейського банку реконструкції і розвитку на загальну суму 200 млн євро.

Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком набирає чинності з дати набрання чинності Закону про її ратифікацію.

Нагадаємо, закон було ухвалено Верховною Радою України від 12 квітня 2017 року.

Також відзначимо, що до кінця 2016 року інвестиційний портфель Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні склав 4,5 мільярда євро, причому після Революції гідності були запущені 100 проектів на 3 мільярди євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: