Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє, що до 8 жовтня 2018 року киянам повернуть теплу воду

28 вересня 2018 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що протягом тижня, максимум 10 днів, гаряча вода вже буде в домівках киян (відео 0:58). «Нині Уряд має виплатити субвенцію у погашенні різниці в тарифах, тобто частину боргів компанії «Київенерго». Після цього місто підпише мирову угоду з «Нафтогазом». Це означає, що протягом тижня, максимум 10 днів, гаряча вода вже буде в домівках киян», – пояснив міський голова.
Не виконано
Сказано 28 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=myxCbz4uABc
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/2552064-u-klicka-kazut-so-kianam-ne-dadut-garacu-vodu-10-zovtna.html

Результат

4 жовтня 2018 року на пленарному засіданні Київської міської ради перший заступник міського голови Петро Пантелеєв заявив, що гаряче водопостачання у Києві не поновлять до 10 жовтня, оскільки укладення договорів із газопостачання можливе лише після ухвалення Господарським судом Києва мирової угоди між київською владою, Нафтогазом та Київенерго.

На 10 жовтня призначено засідання Господарського суду м. Києва, де ця угода буде затверджена рішенням суду. І одразу після отримання ухвали суду, можливо укласти договори на газопостачання. Отже, 10 жовтня - це дата укладення договорів, а не відновлення гарячого водопостачання, таким чином в обіцяний термін гарячої води - не буде.

За словами Пантелеєва, наразі без гарячої води залишаються Оболонський, Подільський, Святошинський, більшість споживачів Деснянського району, частина Соломянського та Дніпровського районів.