У Раді закликали продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

Читать на русском
Продовження закону про особливий статус Донбасу потрібне для продовження санкцій проти Російської Федерації.

Продовження закону про особливий статус Донбасу потрібне для продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявила перший віце-спікер парламенту, народний депутат Ірина Геращенко під час Погоджувальної ради в понеділок, 1 жовтня, передає «Слово і Діло».

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевнила, що Агентство з питань Донбасу буде створено до кінця травняСказано 5 травня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами нардепа, протягом останніх 2 тижнів відбулася низка зустрічей щодо пролонгації статусу про особливості місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях.

«Протягом останніх двох тижнів у межах неформальної мінської платформи, яка працює в українському парламенті, відбулася низка зустрічей. Зокрема, з головуючим в ОБСЄ Мартіном Сайдіком, дипломатами та високопоставленими особами країн Нормандського формату щодо пролонгації статусу про особливості місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях», – повідомила Геращенко.

За її словами, питання продовження дії закону про особливий статус Донбасу були також обговорені з радником президента США Джоном Болтоном. Геращенко зазначила, що продовження дії закону дозволить посилити для українських партнерів у ЄС і США інструмент для продовження санкцій проти РФ.

«Хочу повторити про готовність міністра закордонних справ Павло Клімкін зустрітися з представниками фракцій. Це закон санкцій, який потрібен для того, щоб не дати Кремлю можливості розвалити санкції», – підкреслила парламентарій.

Геращенко зазначила, що лідери фракцій мають узяти участь в обговоренні законопроекту на мінській платформі.

Раніше стало відомо, що Геращенко наполягає на перенесенні переговорів щодо Донбасу з Мінська.

Також нардеп розповіла про плани України щодо договору про дружбу з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: