Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Максим Єфімов

Читать на русском
Єфімов виконав 63 відсотки обіцянок. Йому належить підтримати законопроект про кримінальну відповідальність за бійки в парламенті.
Максим Єфімов

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Максим Єфімов (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Єфімов пройшов до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №48 (Краматорськ, Донецька область) у листопаді 2014 року. За час каденції він дав 27 обіцянок, з яких 17 виконав (63%), а 3 – провалив.

Максим ЄфімовНародний депутат України

Нардеп три роки тому пообіцяв докласти максимум зусиль для відкриття лікарні 3-го рівня в Краматорську.

«Щодо появи в Краматорську лікарні 3-го рівня, то це питання лише порушується, в тому числі й на рівні обласної влади. Звичайно, це дуже важливо, і я докладатиму максимальних зусиль, щоб реалізувати цю ініціативу. Ми навіть фінансування для цього знайшли, тому я сподіваюся, що на кінець року ми вже вийдемо з певним результатом», – сказав Єфімов у ефірі одного з телеканалів.

Програвши вибори мера Краматорська, Єфімов висловив сподівання, що за нової влади лікарня 3-го рівня буде відкрита.

26 листопада 2015 року директор Департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Юрій Узун повідомив, що в області немає лікувальних установ для надання медичної допомоги третього рівня.

Через півроку він повідомив, що в Краматорську питання з обласною лікарнею ще не вирішене. За його словами, лише розглядається можливість створення двох лікарень 3-го рівня в Маріуполі та Краматорську.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов пообіцяв докласти максимум зусиль для відкриття лікарні 3-го рівня в КраматорськуСказано 16 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Єфімов пообіцяв зареєструвати законопроекти щодо енергомодернізації багатоквартирного житла. Однак нардеп не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи для впровадження європейських програм енергомодернізації багатоквартирного житла. Разом із цим Єфімов виступив ініціатором законодавчих змін щодо стимулювання розвитку альтернативних джерел енергії в Україні.

Також нардеп провалив передвиборчу обіцянку про те, що всі соціальні виплати в Краматорську будуть своєчасними й проіндексовані з урахуванням інфляції. За уряду Яценюка на тлі значного знецінення гривні влада заморожувала індексацію соціальних виплат або вносила необхідні зміни до держбюджету.

Так, наприкінці 2015 року парламент ухвалив законопроект про стабілізацію фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики, яким передбачалося, що індексація проводиться лише в разі, якщо індекс споживчих цін перевищував поріг індексації в розмірі 103% (відповідно до чинного законодавства – 101%). При цьому Єфімов підтримав зазначений законопроект.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов обіцяє розробити та реалізувати стратегію розвитку містаСказано 19 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Серед виконаних обіцянок нардепа переважна більшість стосується його роботи на окрузі. Чотири роки тому Єфімов у своїй передвиборчій програмі обіцяв розробити та реалізувати стратегію розвитку Краматорська – забезпечення міста європейським транспортом, надійним комунальним господарством, якісним житловим фондом.

За рік програма економічного та соціального розвитку Краматорська була практично готова й передбачала такі довгострокові проекти, як «Молодь. Родина. 2013-2017 роки», «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Краматорська на 2015-2018 роки».

Ухвалені законопроекти авторства Єфімова щодо перерозподілу залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, дозволили залучити інвестиції на відновлення інфраструктури Донбасу.

Також був розроблений стратегічний план розвитку Краматорська на 2016-2018 роки, який реалізований більш ніж на 80%. Зокрема, завершений капітальний ремонт 63 автодоріг та тротуарів, здійснений капітальний ремонт трьох медичних установ, трьох мостів, термомодернізовані 33 житлових будинки, збудовані 25 футбольних полів зі штучним покриттям.

До кінця каденції Єфімову тпотрібно виконати ще 7 обіцянок. Він збирався за кошти на відновлення й розвиток Донбасу провести капітальний ремонт вулиці Крамправди в Краматорську.

Як повідомив помічник нардепа, в період із березня 2017 року до сьогодні капітальний ремонт вулиці Крамправди не був проведений у зв'язку з неактуальністю зазначених даних, які були закладені в проектно-кошторисній документації (ціни на матеріальні ресурси, закладені в ПКД, а також зарплати робітників не відповідають актуальним розцінками на сьогодні).

Кошторис уже підкоригували. У липні 2018-го очікувалось отримання позитивного експертного звіту за проектом від ДП «Державний науково-дослідний і проектно-дослідний інститут «НДІпроектреконструкція».

Ще на кошти на відновлення Донбасу Єфімов обіцяв у Краматорську збудувати спортивно-оздоровчий комплекс із футбольним полем, майданчиком для пляжного волейболу, легкоатлетичними доріжками. На ці цілі передбачено понад 11 мільйонів гривень у першому транші.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов запевнив, що в Краматорську буде побудовано спортивно-оздоровчий комплексСказано 21 червня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Також Єфімов планував голосувати за законопроект Вадима Рабіновича про кримінальну відповідальність нардепів за бійки в парламенті. Відзначимо, що зазначений законопроект передбачає призупинення недоторканності всіх народних депутатів для того, щоб на період таких тимчасових заходів правоохоронні органи отримали можливість притягнути до кримінальної відповідальності, затримати чи заарештувати будь-якого народного депутата, щодо якого є мотивовані й достатні, конкретні докази правопорушення.

Однак нардепу поки що так і не випала можливість проголосувати, оскільки парламент не розглядав цього законопроекту.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: