Карта ООС: ситуація на сході України на 1 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 1 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували вести провокаційні обстріли в бік захисників України, застосовуючи міномети, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння.

Загалом протягом 30 вересня ворог 28 разів порушував режим тиші.

Захисники України давали адекватну відповідь та придушували ворожу активність. За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби 4 бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та 8 окупантів поранено.

Внаслідок бойових дій один Український захисник отримав поранення. Його евакуйовано до військового-мобільного госпіталя, де він отримує кваліфіковану медичну допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 30 вересня російсько-окупаційні війська 16 разів свідомо порушили режим тиші.

Ворожі обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібрів 120 мм тричі відбулися ввечері поблизу Луганського.

Окупанти також вели непоодинокі обстріли в бік захисників України, застосовуючи гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі н.п Катеринівка, Кримське, Луганське, Новотошківське, Новозванівка та Троїцьке.

У переважній більшості випадків підрозділи Об’єднаних сил адекватно вели вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Зафіксовано 12 ворожих обстрілів позицій захисників України.

Російсько-окупаційні війська випустили декілька мін калібрів 120 та 82 мм та вели обстріли з протитанкових ракетних комплексів по нашим оборонцям Гнутового та Водяного.

Також ворожі вогневі провокації з гранатометів та іншого піхотного озброєння зафіксовано поблизу н.п. Піски, Лебединське, Гнутове, Павлопіль, Водяне, Широкине, Опитне.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 1 жовтня

З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

З гранатометів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели вогневі провокації в районі Новотроїцького та двічі поблизу Водяного.

Бойових втрат з початку поточної доби серед наших військовослужбовців немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: