Зведення штабу ООС 1 жовтня: 28 обстрілів, є поранений

Читать на русском
За минулу добу, 30 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 28 разів обстріляли українські позиції, шість разів застосувавши заборонене озброєння.

За минулу добу, 30 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 28 разів обстріляли українські позиції, шість разів застосувавши заборонене озброєння.

Як повідомляє прес-центр ООС, бойовики вели прицільний вогонь із мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 30 вересняВід початку поточної доби окупанти обстріляли позиції ОС біля Водяного - втрат серед бійців ЗСУ немає.

Обстріли були зафіксовані в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Катеринівка, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Дослідне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкино.

Поблизу Луганського бойовики тричі били з мінометів калібру 120 мм. Також протягом дня з мінометів 120 мм калібру були обстріляні опорні пункти Об'єднаних сил поблизу Гнутового і Водяного. Неподалік Гнутового бойовики також стріляли з мінометів 82 мм калібру та протитанкових ракетних комплексів. В районі Водяного терористи випустили по українських позиціях протитанкові керовані ракети. В районі населених пунктів Кримське, Троїцьке і Водяне бойовики застосували озброєння бойових машин піхоти.

У штабі також додали, що в результаті бойових дій один український військовослужбовець був поранений. За даними розвідки, протягом доби чотири бойовики були знищені і вісім поранені. З початку доби позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новотроїцьке і Водяне двічі були обстріляні з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед українських немає.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що силового сценарію звільнення Донбасу не буде.

Також нагадаємо, лінію розмежування на Донбасі за добу перетнули понад 45 тисяч громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: