Президент вручив орден Олланду в Києві

Читать на русском
Порошенко вручив Орден Свободи колишньому президенту Франції Франсуа Олланду.  Нагороду він отримав за підтримку суверенітету України.

Президент України Петро Порошенко вручив Орден Свободи колишньому президенту Франції Франсуа Олланду.

Церемонія відбулася сьогодні у Києві, пише «Слово і Діло».

«Маю честь вручити Франсуа Олланду високу державну нагороду України – Орден Свободи. Ця найвища державна відзнака символізує нашу безмежну вдячність за ту принципову позицію, яку Франсуа Олланд виявив підтримуючи наш суверенітет, територіальну цілісність та незалежність», - написав Порошенко.

Порошенко підписав указ про нагородження Олланда Орденом Свободи ще у серпні 2017 року, тоді ж було відзначено колишнього віце-президента США Джо Байдена та екс-президента Німеччини Йоахіма Гаука.

Орден Свободи є вищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці. Нагорода вручається за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Раніше Меркель обговорила з Порошенком візит до Києва.

Також відбулася телефонна розмова між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і американським президентом Дональдом Трампом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: