З'ясувалось, скільки Україна витратила на виплату держборгу

Читать на русском
За прогнозами регулятора, з урахуванням можливого траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) в кінці 2018 року резерви досягнуть $20,7 млрд.

Заступник глави Національного банку України Олег Чурій повідомив, що на виплату державних боргів Україна витратила з початку 2018 року $6,1 млрд.

Про це він розповів в інтерв'ю Економічній правді, передає Слово і Діло

За його словами, резерви з початку 2018 року знизилися за рахунок виплат за держборгом.

Він уточнив, що на це пішло $6,1 млрд з початку 2018 року. Частково це було покрито новими запозиченнями - на $3,4 млрд.

За словами заступника голови Нацбанку, за прогнозами регулятора, з урахуванням можливого траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) в кінці 2018 року резерви досягнуть $20,7 млрд.

«Це з МВФ і з отриманням фінансування від Світового банку і Єврокомісії. Плюс у нас були прогнози щодо розміщення євробондів на $1,5 млрд, але нам потрібно буде їх скорегувати з урахуванням приватного розміщення на $700 млн, що Мінфін вже провів», - зазначив Чурій.

Реальні та прогнозні економічні показники України за п'ять роківСлово і Діло аналізувало, наскільки збігаються реальні показники економіки України з прогнозами.

За його даними, щоб в 2019 році виплати за держборгом не позначилися на рівні резервів, Україні знадобиться $3-4 млрд запозичень на зовнішніх ринках.

«У 2019 у нас резерви поповняться не тільки за рахунок МВФ, але і за рахунок інших джерел, які прийдуть в якості реакції на продовження нашої співпраці з МВФ, починаючи від міжнародних фінансових організацій і закінчуючи приватними інвестиціями в боргові держпапери», - вважає Чурій.

Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року ослаблений валютний контроль для покупки іноземної валюти нерезидентами з метою повернення за кордон іноземних інвестицій за результатами операцій з ОВДП.

Раніше ми з'ясували, наскільки збігаються реальні показники економіки України з прогнозами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: