Меркель телефоном нагадала Трампу про Україну

Читать на русском
Телефонна розмова між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і американським президентом Дональдом Трампом відбувся в понеділок, 27 серпня.

Телефонна розмова між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і американським президентом Дональдом Трампом відбувся в понеділок, 27 серпня.

Лідери держав обговорили ситуацію в Україні і в Сирії, торкнулися питання торгівлі та Західних Балкан.

Стали відомі підсумки зустрічі Меркель і ПутінаПереговори президента Росії Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель тривали близько 3,5 годин.

Про це повідомив представник німецького уряду Штеффен Зайберт. За його словами, особливе занепокоєння Меркель і Трамп висловили гуманітарною ситуацією в сирійській провінції Ідліб.

«Росію закликають стримуючим чином вплинути на сирійський режим, щоб запобігти подальшій ескалації», - підкреслив Зайберт.

Минулого тижня під час зустрічі зі студентами Тбіліського державного університету німецький канцлер назвала Росію важливою країною, з якою потрібно мати хороші відносини.

Нагадаємо, Меркель і президент Фінляндії Саулі Нііністё в понеділок, 20 серпня, провели телефонну розмову, в ході якої обговорили міжнародну тематику.

Також Меркель поінформувала Порошенка про результати переговорів з Путіним.

Як відомо, Меркель закликали вимагати від Путіна звільнення Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: