Україна є східним флангом НАТО – Порошенко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко наголосив на надзвичайній важливості сьогоднішньої передачі ВМС України двох патрульних катерів.

Президент Петро Порошенко під час відвідин бази Берегової охорони США Балтімор у рамках свого робочого візиту до Сполучених Штатів Америки наголосив на надзвичайній важливості передачі ВМС України двох патрульних катерів берегової охорони класу Island.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна отримає два американських патрульних катери «Island»Сказано 4 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Україна є де-факто східним флангом НАТО, а цей жест підтримки посилив оборонне співробітництво між нашими країнами», - сказав Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко наголосив на надзвичайній важливості сьогоднішньої передачі ВМС України двох патрульних катерів берегової охорони класу Island і назвав це «підтвердженням того, наскільки важливою є Україна для майбутнього всього вільного світу».

У свою чергу, помічник держсекретаря з питань оборони, помічник Міністра оборони США Роберт Карем зазначив, що позиція Сполучених Штатів щодо твердої підтримки суверенітету й територіальної цілісності України незмінна.

«Росія окупувала Крим і продовжує конфлікт на Донбасі та намагається змінити кордони, використовуючи силу. Російська агресія не є загрозою тільки для України. Це є загрозою для всього регіону, Європи, Сполучених Штатів Америки та стабільності всього світового порядку», - зазначив він.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Кабмін погодив передачу Україні американських катерів.

Як відомо, про передачу американських військових патрульних катерів Island українському флоту розмови йдуть ще з минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: