Меркель обговорила з Порошенком візит до Києва

Читать на русском
Німецький канцлер приїде в Україну восени, але точна дата поки не названа. Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили порядок візиту канцлера в Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба глави української держави в понеділок, 1 жовтня.

Меркель обговорила з президентом Фінляндії ДонбасКанцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Фінляндії Саулі Ніїністе в понеділок, 20 серпня, провели телефонну розмову, під час якої обговорили міжнародну тематику.

Згідно з повідомленням, сторони також обговорили ситуацію на Донбасі, перспективи продовження санкцій проти РФ і питання двостороннього порядку денного, в тому числі енергетичної безпеки.

Так, Порошенко вказав на важливість активізації зусиль для звільнення всіх українських заручників, включаючи Олега Сенцова та Романа Сущенка. Крім того, співрозмовники домовилися продовжити миротворчі зусилля й контакти на вищому рівні для звільнення українських територій від російської агресії.

Раніше Меркель обговорила з президентом РФ Володимиром Путіним ситуацію в Україні та Сирії. Тоді розмова відбулася за ініціативою німецької сторони, й Путін висловив стурбованість ситуацією, що склалася в «ДНР» внаслідок вбивства глави республіки Олександра Захарченка.

Нагадаємо, телефонна розмова між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і американським президентом Дональдом Трампом відбулася в понеділок, 27 серпня.

Лідери держав обговорили ситуацію в Україні та Сирії, торкнулися питання торгівлі та Західних Балкан.

Також Меркель заявляла, що Росія дестабілізує ситуацію в багатьох республіках колишнього СРСР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: