У Києві стартував Всеукраїнський марш за права тварин

Читать на русском
У Києві розпочався Всеукраїнський марш за права тварин. Учасники маршу вимагають більшої уваги до проблеми жорстокого поводження з тваринами.

У Києві розпочався Всеукраїнський марш за права тварин. Учасники маршу вимагають більшої уваги до проблеми жорстокого поводження з тваринами. З ініціативи UAnimals подія одночасно проходить у 20 містах України.

Марш стартував у парку Шевченка, пише «Слово і Діло».

Чотирилапі безхатченки: як подолати проблему безпритульних тваринУкраїна – в лідерах серед європейських держав за кількістю безпритульних тварин. Чому держава вкотре вирішила відкласти на потім вирішення цієї проблеми, дізнавався Олександр Радчук.

На сторінці події в Facebook організатори послалися на слова Махатми Ганді, який визначав велич і моральність народу по тому, як він поводиться з тваринами, і сформулювали вісім вимог. Учасники маршу, зокрема, вимагають заборонити тварин у цирках і дельфінаріях, закрити хутряні ферми, притравочні станції і контактні зоопарки.

На думку організаторів, в Україні не вистачає центрів реабілітації та утримання тварин, які постраждали від людини та її діяльності. Вони також вимагають створити зоополіцію і заборонити в Україні евтаназію як метод регулювання чисельності бездомних тварин.

Напередодні в соціальних мережах небайдужі до тварин провели флешмоб. Як можна більше користувачів Facebook повинні були заповнити стрічку знімками тварин, від слонів до каракатиць.

Раніше Уляна Супрун розповів, що спілкування з тваринами робить людей щасливішими.

Також нагадаємо, що в Києві і Харкові пройшли акції протесту проти цирку з тваринами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: