Порошенко підписав закон про «єдине вікно» на митниці

Читать на русском
Законом вносяться зміни до Митного кодексу України та низки законів України в частині спрощення нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Президент України Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму «єдиного вікна» і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Про це повідомляється на сайті Адміністрації президента, пише «Слово і Діло».

Законом вносяться зміни до Митного кодексу України та низки законів України в частині спрощення нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

«Я буду сприяти як боротьбі з контрабандою, так і захисту сервісу суб'єктів господарювання», - заявив Порошенко.

Основна суть закону - у спрощенні процедур при митному оформленні товарів. Зокрема держоргани, які видали дозвільні документи на митне оформлення, зобов'язуються подавати їх в електронному вигляді в державній інформаційній системи «Єдине вікно міжнародної торгівлі». Йдеться про фітосанітарії, ветеринарів, екологів, радіології та інших контролерах. Зі свого боку органи доходів і зборів не зможуть вимагати від декларанта дозвільних документів в паперовому вигляді, якщо згідно із законом вони повинні бути в системі «єдине вікно». (В документі формулювання «митні органи» замінили на «органи доходів і зборів»).

Реалізація закону дозволить повноцінно впровадити механізм «єдиного вікна» шляхом оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України, що прискорить процес проведення експортно-імпортних операцій та відповідно поліпшить інвестиційну привабливість і рейтингові показники України, такі як Doing Business та Індекс ефективності логістики.

Раніше «закон про єдине вікно» був ветований Порошенком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: