Продан відзвітував про митні надходження до держбюджету

Читать на русском
З початку 2018 року платежі по лінії фіскальної служби зросли більш ніж на 50 мільярдів гривень.

З початку кампанії «Україна без контрабанди» з червня до серпня митні платежі зросли на 12,6 мільярда гривень порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Як пише «Слово і Діло», про це на засіданні Кабміну повідомив в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, передає кореспондент «РБК-Україна».

Україна – лідер із контрабанди лісу до ЄС. Що ми можемо зробити?До країн ЄС з України імпортується більше незаконної деревини, ніж із будь-якої іншої країни світу. За словами прем’єра майже тисяча вагонів із лісом вийшли за межі України за останні тижні. Оцінили ситуацію експерти.

За словами Продана, з початку кампанії «Україна без контрабанди» митні платежі за два місяці поточного року, з червня до серпня, зросли на 12,6 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загалом із початку року всі платежі по лінії фіскальної служби зросли більш ніж 50 млрд грн.

«Боротьба складна. Проти нас використовують різну площину – і публічну, і непублічну. Клани, які контролюють контрабанду, скеровують мільярди проти нас. Ворогів стає дедалі більше. Але це не особисті вороги, а вороги держави. Тому потрібно продовжувати роботу», – зазначив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, фіскальна служба перевірить 235 суб'єктів господарювання на предмет вирубки лісів та експорту лісоматеріалів.

Також раніше стало відомо, що Гройсман хоче залучити ЗСУ до боротьби з контрабандою на Одеській митниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: