Рада затвердила законопроект про «єдине вікно» з поправками Порошенка

Читать на русском
Парламент ухвалив в цілому законопроект про запровадження механізму єдиного вікна та оптимізації контрольних процедур на митниці з поправками президента Петра Порошенка.

Парламент ухвалив в цілому законопроект про запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації контрольних процедур на митниці з поправками президента Петра Порошенка.

Як пише «Слово і Діло», відповідний документ підтримали 259 народних депутатів, передає «Інтерфакс-Україна».

Не всі митні декларації оформлюються через Єдине вікно, як обіцяв ПроданУ п'яти областях України оформлення товарів підприємствами через єдине вікно перевищує 90 відсотків. Однак загалом у країні чверть митних декларацій не потрапляє до єдиної електронної системи.

Порошенко виключив із законопроекту пункти про держпідтримку закупівлі вагонів-зерновозів.

Як зазначила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, документ дозволяє узаконити зміни на митниці, які вже впроваджені урядом на рівні підзаконних актів, а також передбачає подальше спрощення та оптимізацію митних процедур.

Нагадаємо, що 5 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про введення механізму «єдиного вікна» та оптимізації контрольних процедур на митниці.

Передбачається зменшення кількості сканованих документів, скорочення часу, протягом якого органами контролю може бути призначений огляд товарів із 24 до 12 робочих годин.

Закон також зменшує граничний термін прийняття рішення органами контролю щодо товарів, які вивозяться за межі митної території України, з 24 до 4:00.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: