Коболєв прокоментував заяви Тимошенко про ліквідацію «Нафтогазу»

Читать на русском
У Нафтогазі звинуватили Тимошенко у проросійській пропаганді. Раніше вона заявила, що після виборів НАК «Нафтогаз» буде ліквідований як непотрібний посередник.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв відреагував на заяви лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко про ліквідацію «Нафтогазу».

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає Слово і Діло

Як зазначив Коболєв, в російських ЗМІ з'явилася новина про можливість примусового продажу частки «Газпрому» в Північному потоці-2 в рахунок погашення боргу за програний арбітраж в Стокгольмі.

«Сьогодні Тимошенко публічно пообіцяла врятувати «Російське багатство» від української державної компанії шляхом ліквідації останньої ... Мені здається, що ЮВТ почала підробляти генератором пропагандистських інформаційних приводів для російських медіа», - написав він.

Нагадаємо, Тимошенко раніше заявила, що після виборів НАК «Нафтогаз» буде ліквідований як непотрібний посередник.

«За півроку ліквідуємо НАК Нафтогаз як посередника, який не потрібен. А якщо він створить інші посередницькі структури для продажу природного газу українцям, все це буде ліквідовано», - зазначила вона.

Тим часом, додамо в рамках нового арбітражного розгляду Нафтогаз вимагає від Газпрому компенсації різниці вартості газу в сумі 110 млн доларів.

Раніше він повідомив, що Нафтогаз заощадив 1,3 млрд доларів, купуючи газ в Євросоюзі замість закупівель у Газпрому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: