Донбас буде проблемою для самої РФ, якщо отримає такий статус, як Осетія

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

План реінтеграції території ОРДЛО поки незрозумілий, але у Києві навряд чи хтось погодиться здати Крим заради повернення Донбасу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи ситуацію на Донбасі і план реінтеграції ОРДЛО.

«На відміну від Криму, відрізаного від території РФ, компактно розташованого і доволі легко контрольованого, кордон з Донбасом досить примарний. Відповідно незаконні бандитські формування Донбасу становитимуть загрозу для самої Росії», - міркує Дяденко.

Як підкреслив експерт, в інтересах РФ вирішити або хоча б «заморозити» конфлікт на Донбасі, не приєднуючи регіон.

«Путіну не потрібно приєднувати окуповані території РФ. Ніхто не буде робити кордони прозорими», - вважає він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що Україна не змінить лінії державного кордонуСказано 7 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

На його думку, такий варіант обернеться серйозними проблемами для самої РФ, а Кремлю це не потрібно.

«Донбас буде великою проблемою для РФ, якщо отримає такий самий статус, як Осетія, Абхазія чи Придністров'я. Це невеликі території з невеликим населенням, а Придністров'я ще й ізольоване від РФ. Щодо Донбасу інтерес РФ у тому, щоб, зберігши і розширивши політичне і ментальний вплив, повернути регіон під обмежений контроль України. Через Донбас їм потрібно впливати на процеси в самій Україні. У разі ж приєднання до РФ Донбас становитиме загрозу для самої Росії», - проаналізував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, голова ВР повідомив, що робота над законопроектом про реінтеграцію Донбасу буде завершено в найближчі тижні. Як повідомляється, законопроект базується на умовах, закріплених у Мінських домовленостях.

Три роки тому Петро Порошенко пообіцяв, що Україна не змінить лінії державного кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: