Опитування: лише 25% українців знають, як працює безвіз з ЄС

Читать на русском
За даними соціологічного опитування, більшість українців не знає, як саме працює безвіз з Євросоюзом.
Безвіз

За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, лише 25% українців знає, як працюватиме безвізовий режим України з ЄС.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Тільки 25% опитаних змогли правильно відповісти на питання, скільки часу можна буде перебувати на території ЄС в умовах безвізового режиму. У той же час 20% респондентів вважають, що безвізовий режим дозволить залишатися в ЄС довше 90 днів в будь-який 180-денний період. Лише 33% респондентів назвали наявність біометричного паспорта одним з необхідних умов для перетину Шенгенського кордону без візи.

Моніторинг ЗМІ показує, що в медіа дуже мало інформації про механізм безвізового режиму, його переваги, можливості та вплив на життя українців. 5% повідомлень в пресі на цю тему містили аналітику, інші - лише короткі звіти про процес отримання безвізу.

Нагадаємо, що сьогодні Європарламент проголосував за безвіз для українців.

Зазначимо, що країни Балтії підтримують надання Україні безвізового режиму.

3 березня 2016 року голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що у 2016 році рішення про безвізовий режим з ЄС будуть прийняті, однак, втілити в життя цю обіцянку до кінця 2016 року політик так і не зміг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: