Суддя Сенін заявляв, що відмовить у запобіжному заході іншому судді – САП

Читать на русском
Антикорупційний прокурор заявив відвід судді Вадиму Сеніну через те, що він заздалегідь спрогнозував його майбутнє рішення.
Суддя Вадим Сенін

Слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін під час розгляду клопотань у справі про неправомірну вигоду судді Рокитнянського райсуду Київської області Леоніду Нечепоренко заявив, що відмовить в обранні йому запобіжного заходу.

Про це йдеться в заяві прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відвід судді Сеніна, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Юрій Олефір у заяві про відвід Сеніна зазначав, що слідчий суддя не один раз заявляв, що в разі надходження до нього клопотання про обрання запобіжного заходу Нечепоренку, він відмовить в його задоволенні. За його словами, це свідчить про упередженість судді Сеніна і прогнозованість його майбутніх рішень, що своєю чергою викликає сумнів у його неупередженості.

Адвокат судді Непоренка заперечував проти задоволення заяви прокурора, посилаючись на його необґрунтованість.

Вислухавши обидві сторони, суддя Оксана Криворот відмовила в задоволенні заяви. На її думку, те, що прокурор не погоджується з процесуальними діями і рішенням слідчого судді Сеніна при розгляді клопотань поданих у справі ще не свідчить про його упередженість та необ'єктивність і, як наслідок, не тягне за собою його відсторонення.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонив суддю Нечепоренка. Раніше суд відпустив його під особисте зобов'язання. Також суд заарештував вилучені у нього гроші.

Як відомо, НАБУ поскаржилося на суддю Сеніна до ВРП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: