Суд заарештував вилучені у підозрюваного НАБУ судді гроші

Читать на русском
Антикорупційне бюро домоглося арешту особистих коштів судді з Київської області, якого затримали на хабарі.
Леонід Нечепоренко в рожевій сорочці

Суд наклав арешт на 106,2 тисячі гривень, які були вилучені в ході обшуку детективами НАБУ у підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди судді Рокитнянка районного суду Київської області Леоніда Нечепоренка.

Таке рішення прийняв суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива Національного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні детектива відзначається, що Нечепоренка затримали 20 серпня за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч гривень за ухвалення рішення про непритягнення до адміністративної відповідальності фізичної особи за фактом реалізації горілки без отримання ліцензії. 23 серпня йому повідомили про підозру. Стаття, яка інкримінується судді передбачає можливу конфіскацію майна як міри покарання.

Так на підставі рішення суду детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання Нечепоренка. В ході обшуку були вилучені 106,2 тис. грн. У Бюро просили суд накласти на них арешт з метою забезпечення кримінального провадження. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила Нечепоренка.

Раніше суд відпустив підозрюваного НАБУ суддю з Київської області під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: