У всіх нападах на активістів встановлені виконавці – Луценко

Читать на русском
Деякі напади на активістів пов'язані з кримінальними бізнес-розбірками, стверджує генпрокурор.

Силовики встановили виконавців фактично в усіх нападах на громадських активістів.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав генпрокурор Юрій Луценко під час засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони, повідомляє «РБК-Україна» в четвер, 27 вересня.

Затримані підозрювані в нападі на одеського активіста – ЗМІПротягом декількох годин має відбутися засідання щодо обрання їм запобіжного заходу в Приморському районному суді міста Одеси. На місце виїхав консул Грузії.

«На цю мить фактично щодо всіх нападів на громадських активістів уже встановлені виконавці. Чи можемо ми встановити замовників, покаже час», – заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що деякі напади пов'язані з кримінальними бізнес-розбірками.

«Напади пов'язують із репресіями проукраїнських елементів на півдні та сході України. Я думаю, що це так і є. Не хочу говорити про всі випадки. Тому що деякі – це виключно ділові чи кримінальні розбірки навколо бізнесів, які ведуть у тому числі й активісти. Але в більшості випадків це покарання за активну громадянську позицію», – зазначив Луценко.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі в дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила людей». Він перебував у критичному стані, але зараз його стан стабілізувався.

Місцеві активісти пікетували управління поліції з вимогою звільнити очільників поліції та прокуратури. Пізніше ЗМІ повідомили, що нападники на Михайлика нібито затримані.

Своєю чергою Нацполіція та Нацгвардія почали оперативне відпрацювання Одеської області з метою поліпшення ситуації з безпекою після нападів на активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: