Справу про вбивство правозахисниці Ноздровської передали до суду

Читать на русском
Прокуратура Київської області в середу, 15 серпня, направила до суду обвинувальний акт щодо Юрія Россошанського, якого звинувачують у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Прокуратура Київської області в середу, 15 серпня, направила до суду обвинувальний акт щодо Юрія Россошанського, якого звинувачують у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пишет «Слово і Діло».

Луценко повідомив нові подробиці розслідування вбивства НоздровськоїВбивство правозахисниці Ірини Ноздровської генеральний прокурор Юрій Луценко вважає великою трагедією. Але в розслідуванні є певні просування і неспростовні докази.

«15 серпня затверджений і направлений до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у відношенні Юрія Россошанського, який звинувачується у вбивстві Ірини Ноздровської по п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) КК України», - йдеться в повідомленні.

Россошанському загрожує довічне ув'язнення або позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Під час досудового розслідування були отримані висновки судово-медичної експертизи, які вказали на численні ножові поранення у потерпілої. Це послужило підставою для зміни підозри, яку раніше оголосили по ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Раніше Шевченківський районний суд Києва подовжив арешт підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровской до 24 серпня 2018 року.

Нагадаємо, тіло Ірини Ноздровської було знайдено 1 січня в одній з річок в Київській області. Її смерть наступила за два-три дні до того, як знайшли тіло. За попередніми даними експертизи тіла, Ірина померла від множинних колото-різаних ран.

Ірина Ноздровська особисто вела справу в суді про ДТП, у якій загинула її сестра. Смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Тоді Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на своїй машині на смерть збив односельчанку 26-річну Світлану Сапатинську. Юрій Россошанський є батьком винуватця смертельної ДТП.

Дядько винуватця ДТП на той момент був главою Вишгородського районного суду. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її сім'ї, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: