П'ятниця на Донбасі: 13 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про здійснення вогневого впливу на супротивника, змушуючи його припинити обстріл.

У районі проведення ООС в п'ятницю, 28 вересня, двоє бійців ЗСУ були поранені в ході бойових дій.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу ООС в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 28 вересняСитуація на сході країни станом на 28 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Протягом доби, з 7:00 до 18:00, російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню. При цьому противник двічі застосував озброєння, заборонене мінськими угодами. В ході бойових дій двоє військовослужбовців об'єднаних сил сьогодні отримали поранення», - йдеться в звіті.

У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про здійснення вогневого впливу на супротивника, змушуючи його припинити обстріл. Ворог відкривав прицільний вогонь із мінометів, озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте-4, Золоте, Луганське, Новолуганське, Мар'їнка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.

Опорні пункти поблизу Новолуганського і Гнутового бойовики обстріляли з мінометів 82-го калібру. Також захисників Гнутове і захисників Золотого противник накрив шквальним вогнем зенітних установок ЗУ-23-2. По позиціях Об'єднаних сил біля Гнутового і поблизу Кримського вівся вогонь із озброєння БМП.

Раніше Україна, Німеччина, Франція і США готують резолюцію про миротворців на Донбасі.

Також нагадаємо, було підраховано, скільки киян загинуло на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: