Нові правила паркування автомобілів набули чинності

Читать на русском
Нові правила допоможуть ліквідувати стихійну парковку. Серед нововведень  фотофіксація порушень та безконтактні штрафи.

В Україні в четвер, 27 вересня, набувають чинності нові правила паркування автомобілів.

Як пише «Слово і Діло», відповідний закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» опубліковано на сайті Верховної ради України.

Де в Києві заборонили паркувати автомобіліУ центрі Києва на вулицях Володимирській та Михайлівській до кінця травня заборонили паркувати автомобілі.

Закон покликаний ліквідувати стихійну парковку. Серед нововведень фотофіксація порушень та безконтактні штрафи.

Зокрема, закон передбачає запровадження фото-, відеофіксації правопорушень - порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспорту, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права. Обов’язковою є наявність не менше двох зображень транспортного засобу, отриманих з різних або протилежних ракурсів.

Крім того, тепер інформацію про евакуацію автівки будуть надсилати на абонентський номер мобільного зв’язку та на адресу електронної пошти, зазначені користувачами або особами, за якими зареєстровані транспортні засоби,

Після затримання транспортного засобу інспектор повинен повідомити про це в Нацполіцію, із зазначенням часу і місця, куди був евакуйований автомобіль.

Змінилися і правила щодо штрафів.

Постанова про накладення адміністративного стягнення за правопорушення, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Таким чином правоохоронці не будуть чекати водія, як зараз.

Повернення транспортного засобу здійснюють невідкладно за зверненням особи після сплати штрафу та оплати вартості послуг із транспортування та/або зберігання транспортного засобу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє презентувати концепцію розвитку сфери паркування весною 2018 рокуСказано 30 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сплатити штраф інспектору тепер не можна. Автори закону сподіваються, що безготівковий розрахунок виключає людський фактор, що мінімізує можливість корупції.

Зміни торкнуться і авто на «єврономерах». Якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і він відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України.

Нагадаємо, 28 березня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

Раніше «Слово і Діло» писало чи допоможуть перехоплювальні парковки в Києві вирішити проблему столичних заторів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: