Блокада Roshen: навіщо мітингувальники взялися штурмувати бізнес Порошенка

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Певною мірою ця технологія має кілька цілей. Перш за все це привернення уваги до мітингу, який останнім часом взагалі не викликає резонансу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи заяву Єгора Соболєва про початок блокади бізнес-корпорації президента Петра Порошенка Roshen.

«Мітинг Саакашвілі під ВР – це радше якийсь невеликий кемпінг. Їм потрібно привернути увагу. З цією метою активісти й обрали блокаду Roshen. З іншого боку, блокада компанії – це свідчення того, що мітинг персоналізований і спрямований в першу чергу проти Порошенка», – зазначив Якубін.

«Навіть незважаючи на те, що до цього звучали вимоги про велику політичну реформу, остання спроба блокади говорить про те, що ключовою метою мітингу є тиск на Порошенка», – додав він.

Те, що протестувальники збираються перейти до такої фази, як блокада Roshen, говорить про те, що організаторам не вдалося домовитися з АП, зокрема йдеться про Коломойського й Порошенка.

«З огляду на невелику масовість мітингу, мабуть, АП не готова йти на переговори, в першу чергу щодо ПриватБанку та «Укрнафти», що важливо для Коломойського. Щодо Привату гостро стоїть питання неповернення кредитів. Зараз блокада Roshen є показником того, що переговори олігарха з АП провалилися», – припустив експерт.

«Тим більше тема багатства Порошенка реально викликає негативний резонанс у суспільстві», – уточнив політолог.

«Мітингувальники розуміють, що акція під Радою має, образно кажучи, секондхендовий характер. Тепер вони вирішили діяти більш точково з чіткою конкретизацією того, що головна їхня мета – Порошенко. Це може мати такий самий точковий ефект. Бізнес для Порошенка дуже важливий і якась реакція точно буде», – резюмував Олексій Якубін.

Відомо, що із собою мітингувальники принесли плакати: «Торгаш чи президент», «Безкарність породжує корупцію», «Виконуй обіцянки або йди».

Нагадаємо, в арсеналі Петра Порошенка 261 обіцянка. Повний перелік обіцянок президента України доступний за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: