Скільки в серпні заробили голови антикорупційних відомств

Читать на русском

Терміни запуску роботи Державного бюро розслідувань знову перенесли, тепер на жовтень-листопад. Боротьба з корупцією ще не ведеться, але зарплати голова ДБР та його заступники вже отримують. «Слово і Діло» сьогодні розбиралося, скільки в серпні заробив Роман Труба та інші керівники антикорупційних органів України.

За підсумками минулого місяця найвища зарплата була в голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Мангула – 233,1 тисячі гривень. Відзначимо, що половину цієї суми склала матеріальна допомога на оздоровлення. Його заступник Олександр Скопич отримав 167,5 тисяч гривень, а екс-голова НАЗК Наталія Корчак – трохи більш ніж 91 тисячу.

Непогані зарплати були в серпні в Національному антикорупційному бюро. Директор відомства Артем Ситник отримав більш ніж 162 тисячі гривень. Його заступники Анатолій Новак і Тетяна Варварська – 142 тисячі і 127,5 тисяч відповідно. А перший заступник Гізо Углава – лише 113,5 тисяч гривень.

Найскромніші зарплати поки в керівництва Держбюро розслідувань. Роман Труба в серпні отримав 66 тисяч гривень. Його заступники не набагато менше – по 61,7 тисячі.

Відзначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже другий місяць поспіль не відповідає на запит «Слова і Діла» щодо зарплати її керівника.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: