Мінфін готує підвищення цін на дешеві сигарети

Читать на русском
В Україні вже з червня 2017 року можуть істотно підвищитися в ціні все дешеві марки сигарет.

В Україні вже з червня 2017 року можуть істотно підвищитися в ціні все дешеві марки сигарет.

Як інформує «Слово і Діло», Міністерство фінансів в уже підготувало відповідний законопроект, передає LB.ua.

На кордоні з Румунією вилучено понад 100 ящиків контрабандних сигаретКонтрабандний тютюн правоохоронці виявили в пункті пропуску «Порубне» у вантажному автомобілі DAF української реєстрації, який перевозить харчові продукти в Румунію.

«Якщо документ ухвалять, найдешевша пачка сигарет коштуватиме майже 27 грн. Зараз в дешевому сегменті ціна на сигарети коливається в діапазоні від 18-22 грн», - пишуть автори.

Як наголошується в статті, таке підвищення торкнеться третини всіх курців в країні, яких за оцінками Світового банку, налічується понад 7 млн.

«Багато з тих, хто курить (близько 2-3 млн) - це люди небагаті, які і нинішні ціни на сигарети ледве тягнуть, і часто економлять на чомусь іншому. Якщо ціна знову зросте, їм доведеться економити ще більше, або ж шукати можливість купити «сіру» продукцію», - йдеться в матеріалі.

Проводять дешеві сигарети в основному невеликі українські фабрики, і вони не зможуть конкурувати з міжнародними концернами, якщо їм доведеться підняти ціну. Сьогодні ціна - це їх головна конкурентна перевага.

Раніше повідомлялося, що в Україні скоротився ринок сигарет.

Як відомо, через зростання акцизів на 29,7% вартість пачки сигарет в Україні в 2018 році зросте на 4-5 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: